De Beste Manieren om Thee te Bewaren

/De Beste Manieren om Thee te Bewaren
De Beste Manieren om Thee te Bewaren 2018-02-02T08:01:22+00:00

Door uw thee op de juiste manier te bewaren zult u de houdbaarheid verlengen en blijft de kwaliteit en smaak behouden. Met onderstaande tips zult u dus eenvoudig langer van goede thee kunnen genieten.

Voor elke thee geldt dat u deze luchtdicht en op een donkere, droge plek moet bewaren. Licht, temperatuur en vocht beïnvloeden namelijk uw thee. Het licht heeft invloed op de bloemen en de groene plantendelen van de thee. Door lichtval kunnen ook chemische processen starten waardoor de thee minder sterk wordt of van smaak zal veranderen. De temperatuur dient stabiel te blijven op kamertemperatuur. Te warm, te koud of teveel wisselingen kunnen zorgen voor verrotting en de smaak aantasten. Ook voor de temperatuur geldt dat het chemische processen kan ontketenen. Tot slot staat thee bekend om het feit dat het vocht en geur uit de omgeving snel opneemt. Hierdoor is het belangrijk om thee in een luchtdichte pot te bewaren om zo te voorkomen dat uw thee een nasmaak krijgt of slap wordt doordat er veel vocht opgenomen is.

Om de kwaliteit van uw thee goed te houden wordt aangeraden gebruik te maken van een ondoorzichtige pot die luchtdicht afgesloten kan worden. Let hierbij ook goed op het materiaal waarvan het blik gemaakt is en kies bij voorkeur voor een plastic blik met geurvrije silicone afdichtingen. Bewaarblikken met een dubbele deksel zijn vaak speciaal gemaakt om thee in te bewaren en uitermate geschikt.

Tot slot, bewaar thee niet te lang. Aangeraden wordt om thee niet langer dan een maand te bewaren. Ondanks de goede zorg zal na een maand de kwaliteit namelijk al beginnen af te nemen.

Beste klant,Wegens persoonlijke omstandigheden wij stoppen met onze webwinkel vanaf 18 november. Wij willen u bedanken voor het vertrouwen.Met vriendelijke groet, Maya Tea