De meest beroemde witte thee Silver Needle (Bai Hao Yin Zhen)

//De meest beroemde witte thee Silver Needle (Bai Hao Yin Zhen)

Ben je al bekend met de theesoort Silver Needle of heb je het nog nooit geprobeerd? Wij raden je zeker aan om Silver Needle te proberen als je er nog geen ervaring mee hebt. Ervaar fris aroma met een verfrissende smaak en je wilt waarschijnlijk nooit meer wat anders!

Silver Needle wordt ook wel “Baihao Yinzhen” of “Bai Hao Yin Zhen” genoemd, het is een thee die enorm duurzaam is, er zijn slechts een paar dagen per jaar waarin de bladeren geplukt kunnen worden namelijk. De Silver Needle thee is daardoor extra bijzonder!

Productie van Silver Needle

Sliver Needle thee is een typische witte theesoort en komt uit China. De thee wordt gekweekt in de provincie Fujian. Het oogsten van Silver Needle vindt plaats van eind maart tot begin april, er zijn dus slechts enkele dagen per jaar waarop de thee geoogst kan worden. Het gebied kent een tropisch klimaat en een bergachtig kustgebied, de ideale combinatie voor de productie van Silver Needle. In het gebied valt veel regen en de temperatuur is vrij mild te noemen. Het voordeel hiervan is dat de winters niet te koud zijn en de zomers niet te heet. Het is niet nodig om kunstmatige stoffen te gebruiken voor de theeproductie aangezien er al een hoge natuurlijke vruchtbaarheid aanwezig is. Dit komt door de bebossing in het gebied, meer dan 80% van de bergen is bebost.

Voordat je de thee kunt zetten moet Silver Needle natuurlijk geproduceerd worden. Er zijn eigenlijk drie belangrijke stappen. Allereerst moeten de theebladeren geplukt worden. Alleen de verse jonge knoppen, bedekt met een witte, fijne, zachte zilverachtige haartjes worden gebruikt voor deze thee. Het moment van oogsten vindt plaats zodra de toppen open gaan. Het beste moment om de thee te plukken is in de ochtend. Zodra de zon hoog genoeg staat kan deze witte theesoort geplukt worden. Door de zon droogt het resterend vocht in de knoppen op. Dit zorgt voor een betere kwaliteit van de thee.

Na het plukken van de bladeren beginnen ze al snel te verwelken. De bladeren worden in de zon gelegd, voordeel hiervan is het wegtrekken van het vocht. Door het wegtrekkende vocht treed er zogenaamde oxidatie plaats, dit kan enkele dagen in beslag nemen.

De laatste stap is een hele belangrijke, de thee moet namelijk gedroogd worden. Als de thee goed droog is dan wordt hierdoor de houdbaarheid verhoogd. Zodra de thee droog is kan deze ingepakt worden en is ze klaar voor gebruik!

De voordelen van Silver Needle witte thee

Silver Needle thee kent meerdere voordelen. Wij hebben alle voordellen even op een rij gezet, handig als je nog niet bekend bent met de voordelen van deze theesoort.

   1. Silver Needle thee wordt in mindere mate bewerkt in vergelijking tot andere theesoorten. Het voordeel hiervan is dat de vrije radicalen gedood worden door de chemische verbindingen die voorkomen.
   2. Thee bevat van nature catechinen, het voordeel van deze stof is de remmende werking op virussen en bacteriën. Schadelijke oliën en vetten in ons lichaam worden geneutraliseerd door de super antioxidanten. Daarnaast heeft de stof een positieve invloed op de spijsvertering en biedt het bescherming tegen diabetes, maagzweren en beroertes.
   3. Ook als je wilt afvallen is Silver Needle een ideale thee. Het verhoogt het metabolisme en zorgt voor een snellere vetverbranding. Daarnaast bevat deze theesoort ook geen zoetstoffen, calorieën, vetten en koolhydraten.
   4. Ook als je mooiere tanden wilt is Silver Needle thee ideaal, de thee zorgt ervoor dat je tanden gezonder blijven namelijk.
   5. De stof Aminozuur L-theanine komt voor in witte thee, in een hoge concentratie. Deze stof heeft een positieve invloed op de alfa hersengolven. Hierdoor ben je meer alert en verminderen gevoelens van angst en stress.

Hoe moet ik Silver Needle thee zetten?

Als je Silver Needle in huis hebt gehaald, hoe kun je deze thee dan het beste zetten? Het kan eigenlijk niet misgaan, maar het is handig om even de basisregels helder te hebben. Gebruik water van zo’n 70-80 graden Celsius . Voordat je het water toevoegt aan de Silver Needle thee moet je de Silver Needle eerst in een kopje doen. Gebruik ongeveer 3 gram Silver Needle en schenk het water erbij. Het is vervolgens de vraag of je de thee licht wilt drinken of dat deze wat donkerder moet worden. Wil je een donkere thee, dan moet de thee wat langer trekken.
Het voordeel van Silver Needle is dat je er meerdere keren thee mee kunt zetten. De Silver Needle zal haar smaak namelijk niet zo snel verliezen. Zet er dus gerust een tweede of zelfs derde keer een lekkere kop thee mee.

Nog een paar feiten.

 • Het kost meer dan 4.500 knoppen tot slechts 1 pond te maken van deze zeer zeldzame thee.
 • Kenmerken van een kwaliteit droge Silver Needle; helder van toon, gelijkmatig gevormde knoppen, zacht en licht buigzaam om aan te raken, bedekt met witte haren met geen bladeren of stengels.
 • Hogere kwaliteiten van witte thee, die zachte smaak en lichtere kleur hebben, zijn vaak hoger in cafeïne. Silver Needle bevat 70-80 mg coffeine in een kopje thee (200ml).

Via onze webshop kun je Silver Needle eenvoudig bestellen. Wij zorgen dat de thee netjes bij je thuis bezorgd wordt en dat je kunt genieten van een lekkere kop Silver Needle thee.

By | 2018-02-02T08:01:24+00:00 27 februari 2015|Theeweetjes|0 reacties

About the Author:

Bij MayaTea.nl kun je online verschillende losse thee bestellen. In onze theewinkel koop je direct witte, zwarte en groene thee, oolong, rooibos en theebloemen. Voor 15.00 uur besteld morgen thuis!

Laat een reactie achter

Beste klant,Wegens persoonlijke omstandigheden wij stoppen met onze webwinkel vanaf 18 november. Wij willen u bedanken voor het vertrouwen.Met vriendelijke groet, Maya Tea