Gezond de lente in met een detox thee van Maya Tea

//Gezond de lente in met een detox thee van Maya Tea

Detox thee als gezonde start of afsluiting van je dag

De lente komt er weer aan. Een mooi moment voor een grote schoonmaak in je huis. Maar dit is ook de tijd bij uitstek om je lichaam weer eens goed te zuiveren van de opgehoopte gifstoffen in de winter. Wist je dat we gemiddeld meer vet eten in de winter? Dat is ook logisch, want we hebben meer energie nodig om ons lichaam warm te houden. En in het voorjaar gaan we als vanzelf weer meer groente, fruit en noten eten. Deze planten groeien dan ook allemaal weer. Ondersteun dit gezonde voedingspatroon met sport en een lekker detox thee  (theetox), dan ga je weer vol energie richting de zomer.

Welke soorten detox komen voor?

Er zijn 3 manieren om te detoxen: de ontgiftingskuur, herstel van je zuur-base balans en vetverbranding. We gaan er hier wat dieper op in.

Een ontgiftingskuur

De bekendste manier van detoxen is ontgiften. Je krijgt van nature via je eten allerlei gifstoffen binnen. Je lever zorgt ervoor dat deze zo snel mogelijk worden afgebroken, en je nieren en je blaas voeren de overblijfselen af uit je bloed. Heb je de afgelopen tijd wat minder gezond gegeten? Dan is het dus een prima idee om een ontgiftingskuurtje te doen. Je neemt dan meer planten en kruiden in die gifstoffen en antioxidanten afdrijven uit je lichaam. Ze doen dit door je lever en je nieren te stimuleren. Heel natuurlijk dus.

Herstellen zuur-base balans

Je hebt vast weleens gehoord van zure en basische voedingswaren. Daar gaat de tweede manier van detoxen over. Zuurheid van voedsel heeft niets te maken met de smaak ervan, maar alles met de uitwerking van de voedingsstof op je lichaam. De meeste dierlijke voedingsstoffen verzuren je lichaam, en moeten dus gecompenseerd worden met alkalische voedingsstoffen. Noten, groenten, fruit en vooral komkommer zijn daar goede voorbeelden van. Ook kruiden als sint-janskruid, artisjok en dille zijn uitstekende herstellers van de zuur-base balans.

Vet verbranden

Een bepaalde hoeveelheid vet is gezond, maar als je er te veel van hebt, kan het behoorlijk slecht voor je zijn. Zo kan overgewicht leiden tot hart- en vaatziekten, diabetes en bepaalde vormen van kanker. Iemand met te veel vet doet er daarom goed aan zijn of haar dieet aan te passen en meer te bewegen. Vetverbrandende voeding kan daar een gezonde toevoeging op zijn. Voorbeelden zijn grapefruit, selderij en pu-erh thee. Houd daarbij wel in je achterhoofd dat je een vetverbrandingsdetox moet zien als iets voor de lange termijn. Kortstondig detoxen heeft voor je gezondheid in dit geval weinig zin. Blijf dus rustig en werk aan structurele aanpassingen aan je levensstijl.

Wat kost detox kuur?

In onze webwinkel kan je kopen Detox Ochtend en Detox Avond in verschillende verpakkingen met thee voor een kuur van 15 of 30 dagen:
voor een kuur van 15 dagen kost €5,70 (zakjes van 50 gram),
voor een kuur van 30 dagen kost €9,50 (zakjes van 100 gram).

Detox Ochtend en Detox Avond thee in combinatie met pu-erh thee (bijv. Pu-erh Slim):
– voor een kuur van 15 dagen kost €9,15,
– voor een kuur van 30 dagen kost €14,85.

Hoe integreer ik detox thee in mijn dieet?

De detox thee van Maya Tea zijn een toevoeging op je gezonde levensstijl. Ze zijn heel lekker, dus geniet er vooral van. Uiteindelijk hangt je gezondheid immers altijd samen met je levensgeluk.

 

Detox Ochtend voor ’s ochtends bevat:

 • groene thee  (Gunpowder en China Sencha)
 • brandnetel
 • munt
 • kamille
 • citroenmelisse
 • paardenstaart
 • citroengras
 • cranberry
 • rozenbottelschil

Deze detox thee reinigt het lichaam van gifstoffen door de lever, de nieren en de blaas te stimuleren.

Prijs:
– bij een detox kuur van 15 dagen, een zakje van 50 gram – €2,85
– bij een detox kuur van 30 dagen, een zakje van 100 gram – €4,75

Bestel nu

Detox Avond voor ’s avonds bevat:

 • sint-janskruid
 • dille
 • paardebloem
 • zwarte bes
 • gember
 • duizendblad
 • artisjok
 • salie

Deze detox thee herstelt de zuur-basebalans in je lichaam en helpt je heerlijk slapen.

Prijs:
– bij een detox kuur van 15 dagen, een zakje van 50 gram – €2,85
– bij een detox kuur van 30 dagen, een zakje van 100 gram – €4,75

Bestel nu

Pu-erh thee

Deze thee is een gefermenteerde variant van de klassieke thee, afkomstig van de chinese theeplant. De theesoort helpt bij de vetverbranding.

Prijs: vanaf €3,45 voor een zakje van 50 gram.

Bestel nu

 

By | 2018-03-16T09:06:35+00:00 14 maart 2018|Theeweetjes|Reacties uitgeschakeld voor Gezond de lente in met een detox thee van Maya Tea

About the Author:

Bij MayaTea.nl kun je online verschillende losse thee bestellen. In onze theewinkel koop je direct witte, zwarte en groene thee, oolong, rooibos en theebloemen. Voor 15.00 uur besteld morgen thuis!
Beste klant,Wegens persoonlijke omstandigheden wij stoppen met onze webwinkel vanaf 18 november. Wij willen u bedanken voor het vertrouwen.Met vriendelijke groet, Maya Tea