[sg_popup id=1]

Groene Thee Zetten

/Groene Thee Zetten
Groene Thee Zetten 2018-02-02T08:01:22+00:00

Wij ontvangen regelmatig vragen van klanten over groene thee. Onderstaand vindt u een overzicht met veelgestelde vragen over groene thee en tips om nog betere thee te kunnen trekken.

Wat voor thee accessoires heb ik nodig?

Traditioneel wordt groene thee gedronken in een transparante, glazen mok. Voor het trekken wordt eventueel een doorzichtige theepot gebruikt. U kunt de bladeren in de pot of kopje laten zitten, mocht u dit niet willen kunt u gebruik maken van een theezeefje of een thee-ei gebruiken.

Is de temperatuur van het water echt zo belangrijk?

Om de juiste smaak uit groene thee bladeren te kunnen krijgen is de temperatuur een van de belangrijkste elementen. Een te hoge temperatuur zal zorgen voor een bittere smaak en verlies van veel smaak en geur. Te koud water zorgt daarentegen juist voor een flauwe smaak doordat de bladeren niet goed kunnen intrekken.

Wat is het nut van groene thee op lage temperatuur trekken?

De verschillende stoffen in groene thee lossen op bij verschillende temperaturen. Als u de temperatuur van het water laag houdt zullen stoffen als tannine niet oplossen waardoor deze de thee niet zullen beïnvloeden met een bittere smaak. De zoete, frisse smaken en geuren zullen echter al op lagere temperatuur vrijkomen waardoor u dus een betere en gezondere thee krijgt.

Wat is de juiste temperatuur voor groene thee?

Over het algemeen is de beste temperatuur voor groene thee 70 tot 85 graden. De exacte trektijd is, naast uw eigen smaak, afhankelijk van de kwaliteit en ouderdom van de thee. Jonge theebladeren uit de vroege oogst worden vanwege het hoge niveau aminozuren op lagere temperatuur getrokken om te voorkomen dat de thee bitter wordt.

Hoe kan ik de temperatuur van het water meten zonder thermometer?

De beste methode om de temperatuur van het water te bepalen is natuurlijk met een thermometer. Als u geen thermometer heeft kunt u als vuistregel gebruiken dat het water kookt bij 100 graden. Als u dit water afschenkt zal de temperatuur 5 graden dalen. Vervolgens zal het water na 1,5 minuut ongeveer 90 graden zijn, na 2 minuten 85 graden en na 3 minuten 70 graden.

Wat is de juiste trektijd voor groene thee?

De juiste tijd is afhankelijk van uw eigen smaak en voorkeur. Over het algemeen wordt een trektijd van 1-3 minuten aangeraden. Door deze tijd te verlengen krijgt u een sterkere thee terwijl het verkorten zorgt voor een frisse, zoetere smaak.