Het geheim van gezondheid van groene thee

//Het geheim van gezondheid van groene thee

In dit artikel willen wij graag met je kijken naar het geheim van groene thee. Groene thee wordt steeds populairder, maar woorden eigenlijk? Allereerst willen wij graag met je kijken naar de vraag wat groene thee eigenlijk is.

Wat is groene thee?

Camellia sinensis, dat is de plant waar groene thee van wordt gemaakt. Om groene thee van deze plant te kunnen maken worden de bladeren gebruikt. Een heel belangrijk kenmerk van groene thee is het feit dat het proces van fermentatie niet of nauwelijks wordt toegepast. Als er sprake is van fermentatie, dan wordt met behulp van bacteriën, schimmels en celculturen biologische materiaal omgezet. Groene thee hoeft dit proces van fermentatie dus niet te onderaan.

Tijdens het plukken van de blaadjes van Camellia sinensis wordt er gekeken naar de ouderdom van het blad. Alleen de jonge blaadjes worden geplukt en het beste is om dit handmatig te doen. Door handmatig de jonge blaadjes te plukken is het resultaat het beste. Het voordeel van de plan is dat er het hele jaar door geplukt kan worden, het is dus niet seizoensgebonden. Toch is het resultaat het beste als de blaadjes geplukt worden tijdens de droge moessontijd.

De oorsprong van groene thee is al eeuwenoud. Het begon allemaal in Azië, waar zo’n 2500 jaar voor Christus al groene thee werd gedronken. Tegenwoordig wordt deze thee in Japan in bijna ieder gezin gedronken. Het wordt als vervanging van Cola of Sinas gebruikt en dat is maar goed ook, want groene thee is vele malen gezonder dan Cola, Sinas of andere koolzuurhoudende dranken. Als je veel koolzuurhoudende dranken drinkt, dan raden wij je zeker aan om snel over te stappen op het drinken van groene thee.

Waarom is groene thee gezond?

Je hebt kunnen lezen wat groene thee is, maar waarom is groene thee gezond? Om een antwoord op die vraag te krijgen moeten we kijken naar de antioxidanten. Groene thee bevat namelijk enorm veel antioxidanten. Deze antioxidanten verzetten zich tegen vrije radicalen in het lichaam. Het aantal vrije radicalen neemt toe naarmate iemand ongezond leeft. Als we het hebben over ongezond leven dan kun je denken aan het drinken van veel alcohol en roken. Maar niet alleen deze zaken zorgen voor meer vrije radicalen, ook bij het ondergaan van chemotherapie of het innemen van bepaalde medicijnen zorgt voor een toename. Daarnaast kan er ook een toename plaatsvinden door het nuttigen van groente en fruit. Als deze niet goed gewassen wordt kun je bepaalde bacteriën binnenkrijgen van bespoten groente en fruit.

We hebben nu veel gelezen over deze vrije radicalen. Maar waarom is het dan zo goed dat de antioxidanten zich verzetten tegen deze vrije radicalen? Eigenlijk is het heel simpel, het verouderingsproces van het lichaam wordt vertraagd hierdoor. Er zitten in groene thee verschillende soorten antioxidanten , maar één van de belangrijkste zijn de polyfenolen. Deze hebben een groot positief effect op de lever, het hart, de bloeddruk en de bloedsuikerspiegel. Een ander kenmerk van polyfenolen is de antibacteriële werking die ze hebben. Wil je een beter cholesterolgehalte, ook dan is het drinken van groene thee erg verstandig. Het is namelijk bewezen dat het drinken van groene thee een positief effect heeft op het cholesterolgehalte. HDL-cholesterol wordt door het nuttigen van deze verbeterd. HDL-cholesterol staat voor een goed type cholesterol. De effecten van het LDL-cholesterol worden juist verkleind. LDL-cholesterol is het slechte soort cholesterol. Naast deze voordelen voor je cholesterol bevat groene thee zelfs een vitamine, namelijk vitamine C. Ook niet verkeerd dus!

Andere voordelen van groene thee

We hebben samen bekeken wat groene thee is en waarom groene thee nou eigenlijk zo gezond is. Naast het gezonde aspect van groene thee zijn er nog een aantal andere voordelen die deze theesoort kent. Zo is bewezen dat het kalmerend werkt. Als je op zoek bent naar een mooi en gezond alternatief voor koffie, dan heb je het gevonden! Groene thee bevat namelijk net als koffie cafeïne, die noemen wij theïne.

Misschien heb je ook weleens gehoord dat groene thee heel goed werkt als je wilt afvallen. Dat is gelukkig geen fabeltje, het is echt waar! Laten we eens kijken waarom groene thee in combinatie met afvallen dan zo handig is. Door de antioxidanten (waar wij het net al even over hadden) zorgen voor een verbetering van je spijsvertering. Door deze verbetering zal je lichaam sneller vet verbanden. Je raad het al, door de vetverbranding raak je de nodige kilo’s kwijt. Natuurlijk spelen er nog wat andere zaken mee als je wilt afvallen, je moet namelijk voldoende bewegen en niet snoepen. Maar groene thee draagt zeker bij als je wilt afvallen. Zorg ervoor dat je dagelijks zo’n 3 koppen groene thee dringt als je bezig bent met afvallen.

By | 2018-02-02T08:01:25+00:00 14 oktober 2014|Theeweetjes|0 reacties

About the Author:

Bij MayaTea.nl kun je online verschillende losse thee bestellen. In onze theewinkel koop je direct witte, zwarte en groene thee, oolong, rooibos en theebloemen. Voor 15.00 uur besteld morgen thuis!

Laat een reactie achter

Beste klant,Wegens persoonlijke omstandigheden wij stoppen met onze webwinkel vanaf 18 november. Wij willen u bedanken voor het vertrouwen.Met vriendelijke groet, Maya Tea