Is witte thee net zo goed als groene of zwarte?

//Is witte thee net zo goed als groene of zwarte?

We willen graag kijken naar de vraag of witte thee net zo goed is als groene en zwarte, of zijn er verschillen? Het grootste verschil zit in de smaak van de thee. In dit artikel nemen we alle soorten met je door, hoe smaakt witte, zwarte en groene thee? Daarnaast kijken wij ook naar de voordelen voor je gezondheid, elke theesoort kent namelijk gezondheidsvoordelen.

De smaak van zwarte thee

Als je van een sterke smaak houdt, dan is zwarte thee een aanrader. Vergeleken met witte en groene thee is de smaak van zwarte thee een stuk sterker. Begin je net met het drinken van thee, dan is zwarte thee geen aanrader. In dat geval kun je beter kiezen voor groene of witte thee.
Welke smaak heeft zwarte thee nou eigenlijk? De smaak is vooral kruidig en fruitig, ook een beetje nootachtig. Als je zwarte thee gaat zetten, laat het dan niet te lang trekken. Doe je dit wel, dan kan de smaak bitter uitvallen, de thee wordt er dan niet lekkerder op.

De smaak van groene thee

Als het gaat om groene thee dan is de kwaliteit van de thee enorm belangrijk. Groene thee is verkrijgbaar in zakjes, maar ook los. Deze losse variant is altijd beter van kwaliteit in vergelijking tot zakjes. Wil je groene thee gaan drinken, dan raden wij je aan om alleen losse thee te gebruiken. Bitterzoet en bloemachtig zijn de smaken die vrij komen bij het drinken van groene thee. Net als zwarte thee kan groene thee een beetje nootachtig van smaak zijn. Voor groene thee geldt dat de smaak beter is naarmate de kwaliteit hoger is. Gebruik dus alleen losse groene thee om te profiteren van een overheerlijke smaak!

De smaak van witte thee

De smaak van witte thee wijkt af van groene of zwarte thee. Witte thee is namelijk veel minder sterk. Als je de thee lang zou laten trekken dan heeft dit geen gevolgen voor de smaak, de thee zal nooit enorm sterk worden namelijk. Een lichte bloemensmaak en licht zoetig zijn de smaken die passen bij witte thee.

Heeft witte thee voordelen ten opzichte van zwarte en groene thee?

Je hebt kunnen lezen welke smaken groene, zwarte en witte thee hebben. Zit er ook verschil in de voordelen? Zeker, witte thee bevat namelijk veel antioxidanten, meer dan zwarte of groene thee. Voordeel hiervan is dat je tanden gezond blijven, het immuunsysteem goed blijft functioneren en bacteriën op afstand gehouden worden. Het is dus heel goed om witte thee te drinken, het is goed voor je gezondheid.
Overigens is het drinken van zwarte of groene thee ook niet slecht. Groene thee is goed voor je spijsvertering en zwarte thee zorgt ervoor dat je cholesterolwaarden goed op pijl blijven. Alle soorten hebben dus gezondheidsvoordelen.

Welke smaak past bij mij?

Het blijft een hele persoonlijke keus, witte, groene of toch zwarte thee. Je kunt natuurlijk alle soorten uitproberen en op die manier ontdekken welke soort het beste bij je past. Elke soort heeft haar eigen voordelen voor je gezondheid. Als je alle smaken lekker vindt, dan kun je natuurlijk afwisselen, zo profiteer je van alle voordelen!

By | 2018-02-02T08:01:24+00:00 11 februari 2015|Theeweetjes|0 reacties

About the Author:

Bij MayaTea.nl kun je online verschillende losse thee bestellen. In onze theewinkel koop je direct witte, zwarte en groene thee, oolong, rooibos en theebloemen. Voor 15.00 uur besteld morgen thuis!

Laat een reactie achter

Beste klant,Wegens persoonlijke omstandigheden wij stoppen met onze webwinkel vanaf 18 november. Wij willen u bedanken voor het vertrouwen.Met vriendelijke groet, Maya Tea