Milky Oolong – thee met karakteristieke zachte en romige smaak

//Milky Oolong – thee met karakteristieke zachte en romige smaak

De thee Milky Oolong komt oorspronkelijk uit Taiwan. Milky Oolong is niet zomaar een thee, het is een hele bijzondere theesoort. Alles moet kloppen om van de theebladeren een perfecte thee te creëren. Zo moet de hoogte, bodemgesteldheid, tijd en temperatuur kloppen om de perfecte textuur te verkrijgen.

Wat is oolong?

Het is niet heel makkelijk om de thee in een bepaalde categorie te plaatsen, want de thee ligt ergens tussen zwarte en groene thee in namelijk. Deze traditionele theesoort komt oorspronkelijk uit het verre China en Taiwan en wordt ook wel oolong thee genoemd. Als we kijken naar de oxidatie van de thee, dan is dit bij zwarte thee volledig. Bij groene thee is er helemaal geen sprake van oxidatie. Kijken we naar oolong, dan ligt de oxidatie tussen de 15 en 75% ongeveer, vandaar dat deze theesoort tussen zwarte en groene thee geplaatst kan worden.

Wat is Milky Oolong?

Milky Oolong thee is enorm populair in Taiwan, maar wordt ook in het buitenland steeds populairder. Niet gek als je bedenkt dat de thee enorm lekker en aantrekkelijk is. Bij de productie van de thee wordt geen melk gebruikt. Veel mensen denken dat dit het geval is vanwege de naam, waar het woord melk in voorkomt. Hoe wordt de thee dan wel vervaardigd vraag je je misschien af. Dit weten wij ook niet helaas, het recept is geheim namelijk. Wat we wel weten is dat de smaak van de verse bladeren omgezet wordt in een heerlijke aroma die qua smaak iets weg heeft van melk, vandaar de naam van de thee.

Milky Oolong kent twee verschillende soorten, de gearomatiseerde en natuurlijke soort. Wat is het verschil tussen deze twee soorten?

Bij de gearomatiseerde Milky Oolong worden tijdens het productieproces melk aromaten toegevoegd. De melk aroma van deze theesoort is dan ook sterker in vergelijking tot de natuurlijke Milky Oolong. Als je een sterke melk geur wilt ervaren, dan is deze theesoort geschikt voor je.

Kies je voor de originele Milky Oolong, dan is de melkachtige aroma natuurlijk, bijzonder en uniek. De melk wordt niet handmatig toegevoegd, zoals bij de gearomatiseerde soort wel het geval is. In eerste instantie komt er ook bij deze theesoort een melkachtige geur vrij, maar deze zal bij vervolgkopjes geleidelijk verminderen.

Hoe wordt Milky Oolong geproduceerd?

Milky Oolong is ontstaan in de jaren ’80 van de vorige eeuw. De thee wordt geteeld in Taiwan, in de provincie Alishan. Het gebied is bergachtig, een ideaal ingrediënt op de thee te kunnen telen.

Om de thee te kunnen produceren wordt er gebruik gemaakt van bijzondere blaadjes en een bepaalde temperatuur. Het is dan ook van groot belang op welkt tijdstip de bladeren worden geplukt, vanaf welke hoogte en hoe het zit met de bodemgesteldheid. Al deze factoren bepalen de uiteindelijke smaak. De productie vindt voornamelijk tussen maart en december plaats. De ideale hoogte om de bladeren te plukken ligt tussen 1000-1800 meter ongeveer. De bladeren worden verwelkt in speciale kamers die zijn ingericht. Dit proces vindt plaats totdat de oxidatie voldoende is. Vervolgens wordt de thee gezeefd en gestoomd boven een vuur. De verdroging en storting worden daarna toegepast, om de kwaliteit van de thee hoog te houden.

Voordelen voor de gezondheid

Vindt u Milky Oolong lekker? Dan profiteer u niet alleen voor de lekkere smaak, maar ook de gezondheidsvoordelen van deze thee. Milky oolong is namelijk goed voor uw gezondheid. Er zijn verschillende onderzoeken uitgevoerd die de gezondheidsvoordelen aantonen. Zo is het bewezen dat uw lichaamsvet verminderd als u Milky oolong thee drinkt. Daarnaast helpt de thee om op gewicht te blijven en niet aan te komen.
Een ander groot voordeel is een mooiere huid. Mensen die oolong thee drinken hebben een gladdere huid.
Het is bewezen dat oolong de aanwezigheid van de vrije radicalen in het menselijk lichaam doet verminderen, ook dat is dus een gezondheidsvoordeel.
Uit onderzoek is ook gebleken dat het regelmatig drinken van oolong thee voorkomt tandbederf en zorgt voor sterkere tanden.

Zetadvies voor Milky Oolong thee

Als je Milky Oolong thee wilt gaan zetten spoel dan allereerst de theekop of theepot om met heet water. Voeg zo’n 2 gram theeblaadjes toe per 225 milliliter water. 2-3 gram theeblaadjes staat gelijk aan zo’n 1 tot 2 theelepels met theeblaadjes. Gebruik heet water, maar niet kokend water. De ideale temperatuur is 80 tot 90 ºC. Laat de thee minimaal 1 en maximaal 4 minuten trekken, afhankelijk van je smaakvoorkeur. De thee kan minimaal 4 keer geschonken worden, daarna verliest deze haar kracht.

Nog nooit Milky Oolong thee gedronken? Probeer de Milky Oolong thee eens uit en je zult ervaren hoe heerlijk deze is. De natuurlijke zoetheid en de melk geur maken de Milky Oolong thee tot een bijzondere theesoort!

By | 2018-05-17T12:28:19+00:00 1 juni 2015|Theeweetjes|0 reacties

About the Author:

Bij MayaTea.nl kun je online verschillende losse thee bestellen. In onze theewinkel koop je direct witte, zwarte en groene thee, oolong, rooibos en theebloemen. Voor 15.00 uur besteld morgen thuis!

Laat een reactie achter

Beste klant,Wegens persoonlijke omstandigheden wij stoppen met onze webwinkel vanaf 18 november. Wij willen u bedanken voor het vertrouwen.Met vriendelijke groet, Maya Tea