Moonlight White Tea, in China bereid voor en door de fijnproever

//Moonlight White Tea, in China bereid voor en door de fijnproever

Moonlight White Tea is nieuw in ons aanbod, maar wat is het precies?

Thee vindt zijn oorsprong in China. Het zal je niet verbazen dat we in Nederland regelmatig nieuwe, heerlijke theesoorten uit het Verre Oosten ontdekken. Moonlight White Tea, bijvoorbeeld. Dit is een witte theesoort uit de provincie Yunnan. Wat houdt dat in, en wat kun je van deze thee verwachten? Dat vertellen we je hier.

1 theeplant, talloze types thee

Alle theesoorten zijn afkomstig van 1 plantensoort: de Camellia sinensis, oftewel de theeplant. Maar wat maakt dan dat er toch zo veel theetypes op de markt zijn? Er spelen diverse factoren mee. Zo zijn de groeiwijze en de groeiplaats de eerste smaakbepaler. Het klimaat van de standplaats speelt een rol, maar ook de lichtinval, de helling en het seizoen waarin geoogst wordt. Ook bestaan er verschillende ondersoorten van de theeplant, allemaal met een eigen smaaknuance.

Maar nog veel belangrijker voor de totstandkoming van je theesoort, is de behandeling na de oogst. Ambachtelijke Chinezen zetten allerlei natuurlijke processen in werking die de uiteindelijke smaak van je thee naar nieuwe hoogtes brengen. Door de geplukte theeblaadjes te laten oxideren, ze te verhitten, ze te drogen en te sorteren op grootte, creëren kenners vlak na de oogst een eindeloze diversiteit. Sommige theesoorten blijven bijvoorbeeld lange tijd liggen rijpen. Thee is hierdoor grofweg onder te brengen in 4 categorieën: groene thee, zwarte thee, witte thee en oolong thee. Met deze verschillende theesoorten, worden bovendien allerlei melanges gemaakt. En soms ondergaan deze dan weer nieuwe rijpingsprocessen. Je ziet: thee is niet zomaar thee. Er komt veel aandacht en finesse bij kijken. Zo ook bij Moonlight White Tea.

Hoe zit dat dan met Moonlight White Tea?

Zoals de naam al doet vermoeden, behoort Moonlight White Tea tot de witte thee. Deze theecategorie wordt gemaakt van jonge theeknoppen. Ze worden geoogst in de lente, binnen 48 uur na vorming aan de plant. Dan worden ze direct in zonlicht gedroogd en met zorg verpakt. Het bijzondere aan Moonlight White Tea is dat de knoppen van de theeplant samen worden geoogst met jonge blaadjes. Deze jonge blaadjes zijn afkomstig uit volwassen theeplanten. Het plukken bedreigt hun voortbestaan niet, dus ze kunnen behoorlijk oud worden.

Moonlight White Tea dankt zijn naam aan de maanvormige structuur van de gedroogde knoppen. De smaak is net als die van andere witte theesoorten subtiel en complex. Het aroma bevat smaakelementen van warme room en mout, met een honingachtige afdronk. Moonlight White Tea is een heerlijke keuze voor de liefhebber. Bovendien zit het boordevol anti-oxidanten en vitamine C. Goed voor je gezondheid, dus!

Wil je hem zelf proeven?

Bestel Moonlight White Tea
By | 2018-03-14T09:35:58+00:00 10 maart 2018|Theeweetjes|Reacties uitgeschakeld voor Moonlight White Tea, in China bereid voor en door de fijnproever

About the Author:

Bij MayaTea.nl kun je online verschillende losse thee bestellen. In onze theewinkel koop je direct witte, zwarte en groene thee, oolong, rooibos en theebloemen. Voor 15.00 uur besteld morgen thuis!
Beste klant,Wegens persoonlijke omstandigheden wij stoppen met onze webwinkel vanaf 18 november. Wij willen u bedanken voor het vertrouwen.Met vriendelijke groet, Maya Tea