Over Thee

/Over Thee
Over Thee 2018-02-02T08:01:22+00:00

Hoe maak ik de beste thee?

Er is geen vaste methode om een beste thee te kunnen zetten. U kunt op de verpakking van de thee zelf vaak advies vinden, ook staan er op onze website veel tips. Door zelf te experimenten kunt u bepalen hoe u de thee het lekkerst vindt smaken.

Hoe komt het dat mijn thee bitter smaakt?

Thee wordt bitter als het te lang getrokken wordt. Lees daarom het zetadvies over hoe lang u de thee moet laten trekken. Voor witte en groene thee geldt dat u deze niet met kokend water moet trekken, hierdoor kan de thee namelijk ook bitter smaken.

Waar moet ik mijn thee bewaren?

U dient thee in een luchtdichte, ondoorzichtige blik te bewaren om te voorkomen dat de smaak aangetast wordt. Op onze website vindt u bewaartips die u kunnen helpen de thee langer goed te houden.

Hoe vaak kan ik bijschenken in mijn mok met theebladeren?

Per kop thee dient u ongeveer een theelepeltje thee te schenken. Hier kunt u gemiddeld 3 keer water bij vullen, totdat de thee geen smaak meer geeft. Afhankelijk van de kwaliteit van de thee kan dit natuurlijk vaker of minder vaak zijn dan het gemiddelde.

Hoe lang moet ik de thee laten trekken?

De trektijd verschilt van thee tot thee. Gemiddeld wordt een trektijd tussen de 2 tot 4 minuten aangeraden, dit is echter afhankelijk van uw eigen smaak. Hier geldt dus ook dat u kunt experimenteren wanneer u de thee het lekkerst vindt smaken.

Beste klant,Wegens persoonlijke omstandigheden wij stoppen met onze webwinkel vanaf 18 november. Wij willen u bedanken voor het vertrouwen.Met vriendelijke groet, Maya Tea