Is thee gezond?

/Is thee gezond?
Is thee gezond? 2018-02-02T08:01:21+00:00

De Chinezen weten het al meer dan 4000 jaar en tegenwoordig kan ook de wetenschap er niet meer omheen, groene thee is het geheim tot een gezonder leven. Diverse onderzoeken hebben onder andere aangetoond dat de kans op slokdarmkanker af kan nemen, de groei van kankercellen kan remmen en cholesterol kan verlagen. Wat maakt nu eigenlijk dat groene thee zo gezond, welke soort en hoeveelheid thee is gezond? Wij zochten het uit voor je, het overzicht vindt u op deze pagina.

Waarom is groene thee gezond?

Groene thee bevat EGCG, een anti-oxidant dat in staat is om schadelijke cellen en stoffen af te breken zonder het gezond weefsel aan te tasten. Daarnaast bevat de thee veel catechine polyfenolen waarvan een gunstig effect op de gezondheid ook vaststaat.

Welke soort groene thee is het meest gezond?

Vrijwel alle groene theesoorten hebben voor de gezondheid gunstige eigenschappen. Thee uit theezakjes is over het algemeen wel minder gezond, dit heeft te maken met de toevoegingen van niet-natuurlijke stoffen om de thee meer smaak, geur of houdbaarheid te geven. Kies daarom bij voorkeur voor volblad thee of losse thee.

Hoeveel thee is gezond?

Zoals met alles geldt ook voor het drinken van thee dat overconsumptie schadelijk kan zijn. Een goede maatstaf is circa 2 tot 5 kopjes verspreid over de dag. Het is niet aan te raden om groene thee te drinken voor het slapen gaan in verband met de theïne (cafeïne) die in de thee zit.

Afvallen met groene thee

Groene thee kan helpen bij het verbranden van calorieën en wordt daarom vaak gebruikt tijdens een dieet om extra gewicht te kunnen verliezen. Naast de extra kilo’s kan groene thee u tijdens het dieet extra energie geven al u een dipje kijgt.

Alle eigenschappen op een rijtje:

– Thee is een goede dorstlesser
– Thee kan positieve werking hebben bij kanker (Flavonoïden).
– Thee kan u helpen tijdens een dieet
– Thee zorg voor een stabiel hartritme
– Thee kan helpen bij het voorkomen van cardiovasculaire ziektes.
– Thee geeft energie
– Thee zorgt voor een goede concentratie
– Thee- heeft een gunstig effect op het gebit
– Thee werkt vochtafdrijvend
– Thee geeft een sterkere immuniteit

Beste klant,Wegens persoonlijke omstandigheden wij stoppen met onze webwinkel vanaf 18 november. Wij willen u bedanken voor het vertrouwen.Met vriendelijke groet, Maya Tea