Thuis zelfgemaakte sinaasappel thee

//Thuis zelfgemaakte sinaasappel thee

Drink je vaak zwarte thee en wil je een keer wat anders? Dat kunnen wij ons goed voorstellen! Gelukkig kun je in een handomdraai lekkere sinaasappel thee maken. Deze thee heeft een hele andere uitstraling en geur dan gewone zwarte thee. Om sinaasappelthee te kunnen maken heb je zwarte thee, sinaasappel, een mes en een lepeltje nodig. Een stappenplan van 5 stappen zorgt ervoor dat je een heerlijke zelfgemaakte sinaasappelthee op tafel kunt zetten. Heerlijk voor jezelf, maar ook voor eventuele gasten!

1. Eerst moet de sinaasappel geopend worden. Snijd de sinaasappels aan de bovenkant open.

2. Verwijder voorzichtig het vruchtvlees uit de schillen zodat de schil niet beschadigd wordt. Snijd niet alles weg, want we hebben nog beetje vlees en sap nodig om de thee te aromatiseren.

3. Vul de sinasappelschillen met thee.

4. Zet de sinaasappel voor een uur in de heteluchtoven. Je kunt hierbij een temperatuur tussen de 100-120°C instellen.

5. Zodra de sinaasappel klaar is kun je de thee gaan zetten, klaar is kees!

Krijg je niet alles op, dan kun je de thee ook nog bewaren. Doe dit uitsluitend in de koelkast. De bewaartijd bedraagt maximaal 24 uur.

Tip: eventueel kun je ook nog kruiden aan de thee toevoegen. Kruiden die lekker bij de thee smaken zijn cinnamon, kruidnagel en vanillia.

 

By | 2018-02-02T08:01:24+00:00 5 maart 2015|Thee Recepten|0 reacties

About the Author:

Bij MayaTea.nl kun je online verschillende losse thee bestellen. In onze theewinkel koop je direct witte, zwarte en groene thee, oolong, rooibos en theebloemen. Voor 15.00 uur besteld morgen thuis!

Laat een reactie achter

Beste klant,Wegens persoonlijke omstandigheden wij stoppen met onze webwinkel vanaf 18 november. Wij willen u bedanken voor het vertrouwen.Met vriendelijke groet, Maya Tea