Waar is Pu Erh goed voor?

//Waar is Pu Erh goed voor?

Ben je momenteel bezig met afvallen, dan is Pu Erh thee een goede thee die je kan helpen om snel een paar kilo kwijt te raken. Maar waarom werkt pu-erh dan zo goed als je wilt afvallen?

Wat is Pu-erh?

Pu-erh thee bestaat al eeuwenlang, schattingen spreken over zo’n 1700 jaar. Yunnan (China) is de plek waar de thee oorspronkelijk vandaan komt. Het duurde tot de Tangdynastie totdat de thee werd erkend als geneeskrachtige soort.

In het Chinese Yunnan heerst een tropisch klimaat, de perfecte omstandigheden om Pu-erh thee te kweken. Het is één van de weinige soorten thee die in dit gebied gekweekt wordt. De theeplant past zich eenvoudig aan waardoor de theeplant kan uitgroeien tot een boom. Het kan echter wel jaren duren voordat de eerste bladeren gebruikt kunnen gaan worden voor de theeproductie. Zijn de bladeren eenmaal geplukt, dan duurt het vervolgens nog een aantal maanden (of jaren) voordat de bladeren verder verwerkt kunnen worden, ze moeten namelijk nog rijpen. Hoe langer de bladeren rijpen, des te beter wordt de kwaliteit van de thee.

Wat voor thee is Pu-erh eigenlijk en wat voor voordelen kent deze theesoort?
In de thee vind je veel minerale stoffen terug, het voordeel hiervan is dat de darmen ontslakt worden en de stoffen ten goede komen aan de spijsvertering. Daarnaast wordt je bloed gezuiverd en verlaagd de thee het cholesterolgehalte in je lichaam. In China wordt de thee vaak “rode thee” genoemd.

Wat maakt Pu-erh bijzonder in vergelijking tot andere theesoorten?
Vooral het fermenteringsproces van de thee is bijzonder, de thee wordt na het oogsten langdurig gerijpt. Dit vindt plaats onder hoge luchtvochtigheid. De thee heeft een verassende en overheerlijke smaak. Mensen in China zien de thee als een middel tegen vele gezondheidsklachten, de thee zou diverse kwalen kunnen verhelpen.

Afvallen en afslanken met Pu-erh

Het gehalte aan minerale stoffen is in deze theesoort enorm hoog. Dat dit niveau zo hoog is heeft een positieve invloed op de spijsvertering, deze wordt namelijk gunstig beïnvloed. Ook het ontslakken van de darmen wordt door deze minerale stoffen bewerkstelligd. Er zijn eigenlijk 9 positieve punten die deze thee kent.
1) Stimulering van je spijsvertering
2) Bevordering van de darmwerking
3) Vermindering van het hongergevoel
4) Ontslakking en reiniging van de darmen
5) Verbetering van de vetverbranding
6) Zuivering van het bloed
7) Verlaging van het cholesterolgehalte
8) Versterking van het immuunsysteem
9) Leidt tot afvallen

Er zijn dus nogal wat voordelen je deze theesoort gaat drinken!

Zijn er wel bewijzen dat Pu-erh goed werkt als je wilt afvallen?
Die zijn er gelukkig! Er is namelijk wetenschappelijk onderzoek gedaan naar Pu-erh. Deze proefpersonen mochten wekenlang Pu erh drinken. Het resultaat van deze test was verbluffend! De proefpersonen vielen namelijk vele kilo’s af. De persoon die het minst was afgevallen was 5 kilo kwijtgeraakt, maar er zat ook een proefpersoon tussen die maar liefst 11 kilo kwijt was.

Combineren met gezonde voeding

Als je om te gaan afslanken of af te vallen met Pu-erh thee, zorg er dan wel voor dat je het drinken van de thee combineert met een gezonde voeding. De proef die werd uitgevoerd met de proefpersonen aten namelijk ook allemaal gezond. Wat is gezond denk je misschien? Tijdens de proef aten ze allemaal drie maaltijden per dag en 3 tussendoortjes. Dit waren gezonde maaltijden met groente en dus geen frietjes met frikadellen uit de frituur. Bij de gezonde maaltijd namen de deelnemers een kopje Pu-Erh thee, wat ze normaal nooit deden. De Pu-erh thee verwijdert de onnodige vetten uit het lichaam en hierdoor val je dus af. Het resultaat is verbluffend zoals je hebt kunnen lezen, tussen de 5 en 11 kilo maar liefst!

Bereiding van de Pu-erh thee

Als je Pu-Erh thee gaat zetten is het van belang om voldoende water te gebruiken. Zowel de bladeren moeten gewassen worden en het kopje moet verwarmd worden. Spoel allereerst je pot of kopje met kokend water af. Daarna kun je de bladeren wassen, iets dat overigens erg belangrijk is. Doe je dit niet, dan zal de thee te sterk zijn. Laat de Pu-Erg zo’n 2 tot 4 minuten trekken. Langer trekken leidt tot een sterke smaak die niet lekker is, houdt de tijd dus goed in de gaten. Gebruik voor elk kopje zo’n 2 tot 3 gram Pu erh thee.

Pu-erh thee bijwerkingen

Veel negatieve bijwerkingen van deze thee zijn er niet bekend. Er zijn echter wel een aantal aandachtspunten waar je op moet letten. Het schijnt zo te zijn dat je aardig wat Pu-erh thee moet drinken om het gewenste afval effect te bereiken. Op zich is veel Pu-erh thee drinken niet direct schadelijk, maar Pu-erh thee bevat wel cafeïne. Veel cafeïne binnenkrijgen elke dag is dan weer niet zo gezond. Vergelijk het met veel koffiedrinken, ook koffie bevat cafeïne en als je daar veel van binnenkrijgt dan is dat ongezond. Let er dus op dat je niet teveel Pu-erh thee drinkt. Bij elke maaltijd één kopje is voldoende, op die manier voorkom je dat je teveel cafeïne binnenkrijgt.

Veel succes

Wij wensen je enorm veel succes toe bij het drinken van Pu-erh thee en afvallen. Hopelijk raak je snel wat pondjes kwijt, net als de deelnemers aan het onderzoek dat is uitgevoerd. Zorg ervoor dat je het drinken van Pu-erh thee combineert met gezonde maaltijden. Gebruik bijvoorbeeld de schijf van vijf om te zien welke zaken je dagelijks moet eten om je voeding gezond te kunnen noemen. De schijf van vijf is een prachtig hulpmiddel dat gratis beschikbaar is voor iedereen.
 

By | 2018-10-29T20:52:01+00:00 9 januari 2015|Theeweetjes|0 reacties

About the Author:

Bij MayaTea.nl kun je online verschillende losse thee bestellen. In onze theewinkel koop je direct witte, zwarte en groene thee, oolong, rooibos en theebloemen. Voor 15.00 uur besteld morgen thuis!

Laat een reactie achter

Beste klant,Wegens persoonlijke omstandigheden wij stoppen met onze webwinkel vanaf 18 november. Wij willen u bedanken voor het vertrouwen.Met vriendelijke groet, Maya Tea